Hoe kan ik privé opnames of privé stortingen verwerken?

Banktransacties verwerken

Als je geld opneemt vanuit je praktijk om privé te gebruiken (bijvoorbeeld een maandelijkse uitbetaling), raden wij aan om deze niet in MijnDiAd in te voeren. Het betreft namelijk een zogeheten balans-boeking. In MijnDiAd kunnen echter alleen de omzet en de kosten worden bijgehouden. Indien je een privé-opname (of storting) als kosten invoert zullen de kostenoverzichten niet meer kloppen. Een privé-opname is namelijk geen kostenpost voor de onderneming.

Bij het verwerken van de banktransacties wordt aangeraden om te kiezen voor 'Negeren'. 

Als je de privé-opnames vanaf je zakelijke rekening toch wilt verwerken kun je een aparte kostencategorie aanmaken. Bij het aanmaken van de categorie vink je vervolgens de optie 'Deze categorie niet meenemen in de BTW indicatie en statistieken' aan. Op deze manier worden deze opnames niet in de Statistieken meegenomen en beïnvloeden ze de winst niet.

Mocht je specifieke vragen hebben over privé-opnames of de balans, dan raden we aan contact op te nemen met je boekhouder of accountant.

Kasopnames

Bij het opnemen van contant geld uit de kas raden we je aan deze wel in te voeren in MijnDiAd. Dit om ervoor te zorgen dat het saldo in de kas blijft kloppen. Het invoeren werkt als volgt:

  1. Klik op Financieel --> Kas en bank.
  2. Klik achter de regel Kas op 'Transacties'.
  3. Klik rechtsboven op de groene knop 'Kasopname/Kasstorting'.
  4. Voeg als beschrijving 'Privé opname' in.
  5. Voer het bedrag dat u opneemt met een - teken ervoor in.
  6. Klik op Opslaan.

Nog hulp nodig? Contact Contact