Hoe kan ik mijn tarieven verhogen of verlagen?

Met MijnDiAd kun je eenvoudig de tarieven van je consulten verhogen (of verlagen). In dit artikel lees je hoe je prijswijzigingen doorvoert.

Tarieven aanpassen voor alle cliënten

  1. Ga naar Instellingen > Afspraaktypes / Trajecten > Afspraaktypes.
  2. Klik op "Wijzig" achter de naam van het afspraaktype waarvan je het tarief wilt aanpassen.
  3. Klik op de tab "Financieel" en pas het veld "Tarief incl BTW" aan naar het nieuwe tarief (incl BTW).
  4. Klik op "Opslaan".

Het tarief is nu voor alle cliënten aangepast.

Tarieven alleen voor nieuwe cliënten aanpassen

Bedenk eerst of je dit echt wil doen, het geeft je namelijk extra administratie en het kan onoverzichtelijk worden als je voor dezelfde behandeling verschillende tarieven hanteert. Als je toch verschillende tarieven wilt gebruiken, raden we aan een nieuwe behandeling/afspraaktype aan te maken.

  1. Maak een nieuw afspraaktype aan, zie voor de uitleg: Afspraaktypes instellen
  2. Als het oude afspraaktype bijvoorbeeld als naam heeft: 'Natuurgeneeskundig consult 60 minuten' maak je een nieuw afspraaktype aan met naam 'Natuurgeneeskundig consult 60 minuten - NIEUW tarief'. 
  3. Als je afspraken voor nieuwe cliënten plant, gebruik je de nieuw aangemaakte behandeling, voor 'oude' cliënten kies je de behandeling zonder 'NIEUW'.

Tarieven van producten aanpassen

  1. Bij Facturatie > Producten klik je op Tonen en pas je het tarief per product aan. Vanaf het moment dat je het tarief aanpast zal het nieuwe tarief gebruikt worden. 
  2. Klik rechtsboven in het "Producten" overzicht op de knop met de drie puntjes en het pijltje en selecteer daarna "Bulk prijswijzigingen". Pas de tarieven aan en klik op het "Opslaan" icoontje achter het tarief veld.

Nog hulp nodig? Contact Contact