Bancontact betalingen / Mollie koppeling

Je kunt jouw cliënten eenvoudig via Bancontact laten betalen. Hiervoor maken we gebruik van betaalprovider Mollie. Het voordeel van Bancontact betalingen is dat je het makkelijk maakt voor de cliënt en dat de betaling automatisch in MijnDiAd wordt verwerkt. 

Voorwaarden om Bancontact te gebruiken

  1. Je dient een account aan te maken bij Mollie. Hiervoor heb je een zakelijke rekening nodig.
  2. De kosten voor de koppeling tussen MijnDiAd en Mollie bedragen €0,12 ex BTW per transactie. De kosten bij Mollie bedragen momenteel €0,39 per transactie. Het tarief per Bancontact transactie komt hiermee op totaal €0,51 ex BTW.

Stappen om Mollie te koppelen / Bancontact te activeren

  1. Klik hier om een Mollie account aan te maken Mollie (je hebt hiervoor een zakelijke rekening en KvK-nummer nodig).
  2. Je gaat in MijnDiAd naar Instellingen --> Financieel --> Facturatie / Betalingen.
  3. Klik rechts op 'Mollie koppeling (Bancontact / Pinnen)"
  4. Klik op de knop 'Connect via Mollie'. Log in op je Mollie account en klik op 'Toegang geven'. Hiermee wordt de koppeling tussen MijnDiAd en Mollie gemaakt.

  5. Ga naar E-mail instellingen. Voeg in het e-mailsjabloon 'Factuur mail' en 'Factuur herinneringsmail' [link naar bancontact] toe. Deze vind je onder de knop '+Gegevens invoegen' > Factuur mail. Zie voor meer info over het instellen van e-mailsjablonen: E-mailsjablonen instellen.

  6. [link naar bancontact] wordt bij het versturen van de mail automatisch omgezet in de zin: Klik hier om met Bancontact te betalen.
  7. Klik op 'Opslaan'.

De cliënt ontvangt bij het versturen van een factuur vanaf nu een Bancontact betaallink in de mail waarmee de factuur direct betaald kan worden. Na betaling via Bancontact zal de factuur in MijnDiAd automatisch de status 'Betaald' krijgen. 

Het bedrag staat vervolgens bij Mollie. Je kunt bij Mollie instellen hoe vaak je wilt dat de bedragen uitbetaald worden.

Uitbetalingen verwerken

Als je gebruik maakt van de banktransacties in MijnDiAd, dan zal de uitbetaling van Mollie hier ook als bijschrijving (met inhouding van de kosten voor Mollie) zichtbaar zijn. Omdat de betalingen reeds automatisch op de facturen in MijnDiAd zijn verwerkt kunnen deze transacties genegeerd worden. Dit doe je door op 'Meer opties' --> Negeer te klikken.

Van Mollie krijg je facturen over de kosten voor het gebruik van Mollie. Deze kun je via Financieel --> Kosten --> 'Kosten toevoegen' invoeren als praktijkkosten.

Nog hulp nodig? Contact Contact