Betaaltermijn facturen / offertes instellen

De betaaltermijn en verloop tijd van facturen en offertes kun je via de instellingen van MijnDiAd wijzigen. Op basis van deze instellingen wordt (met behulp van dynamische gegevens) dan altijd de juiste betaaltermijn en verloop tijd toegevoegd aan de betaalzin op je factuur of offerte. Bovendien geeft dit informatie wanneer een factuur of offerte de status 'Verlopen' krijgt in MijnDiAd. 

Betaaltermijn en verloop tijd instellen 

  1. Ga naar 'Instellingen' en klik op 'Facturatie / Betalingen' onder het kopje 'Financieel' en klik op de tab 'Algemeen'.
  2. Onder 'Verloop tijd facturen (in dagen)' stel je de betaaltermijn in die je wilt hanteren voor je cliënten. 

  3. Onder 'Verloop tijd offertes (in dagen)' stel je het aantal dagen in dat een offerte geldig is na afgifte. Als deze periode is verlopen, vervalt de offerte en krijgt deze de status 'Verlopen'. 

In je factuursjabloon staat in je betalingszin standaard de dynamische gegeven [vervaldatum] en in het offertesjabloon wordt standaard ook de dynamische gegevens [betalingstermijn factuur] en [geldigheidsduur] afgedrukt. Mocht je een ander sjabloon gebruiken, vergeet dat niet deze dynamische gegevens toe te voegen. 

Nog hulp nodig? Contact Contact