Hoe verstuur ik e-mails / berichten / formulieren vanuit een workshop?

In dit artikel vind je een uitleg hoe je de e-mails voor workshops instelt en hoe je deelnemers kunt mailen vanuit een workshop. 

E-mails voor workshop instellen

  1. Ga naar Instellingen > Sjablonen > E-mail sjablonen.
  2. Hier zie je zes e-mails voor workshops staan. Deze kun je naar wens aanpassen. Voor een uitgebreide uitleg over het aanpassen van de e-mails, zie E-mailsjablonen.

Afwijkende mails per workshop instellen

Het is mogelijk om voor je workshop af te wijken van de standaard bevestiging of herinnering. Hieronder vind je de stappen die je hiervoor doorloopt.

  1. Klik op Instellingen > Afspraaktypes / Trajecten > Afspraaktypes.
  2. Klik op "Wijzig" achter het workshop-afspraaktype waarvoor je een afwijkende mail wilt instellen.
  3. Klik op de tab "Communicatie". 
  4. Klik op "Wijzig" bij het sjabloon "Workshop bevestiging inschrijving" en/of "Workshop herinnering" en pas de e-mail voor dit afspraaktype aan.

E-mails / beveiligde berichten / formulieren sturen vanuit de workshop

Vanuit de workshop kun je een mail sturen naar alle deelnemers. Bijvoorbeeld met relevante informatie over de deelname. Het is ook mogelijk een e-mail te sturen naar een gedeelte van je deelnemers of naar slechts één deelnemer.

E-mail versturen
  1. Klik in de workshop op 'Opties' vervolgens onder 'Verstuur e-mail' > Nieuwe e-mail.
  2. Vink vervolgens aan aan welke deelnemers je deze mail wilt sturen. 
  3. Maak de e-mail en klik op "Verzenden" om de mail naar de geselecteerde deelnemer(s) te sturen. Wanneer je het stuurt naar meerdere deelnemers dan ontvangt elke deelnemer apart de e-mail. Deelnemers kunnen elkaars mailadres niet zien bij deze e-mail.
Formulier(en) versturen
  1. Klik in de workshop op 'Opties' vervolgens onder 'Verstuur e-mail' > Formulier(en).
  2. Selecteer de formulier(en) die je wilt versturen.
  3. Vink vervolgens aan welke deelnemers je wilt uitnodigen voor het invullen van het formulier.
  4. Pas eventueel de uitnodigingsmail aan via "Uitnodigingsmail aanpassen". Wanneer je meerdere deelnemers tegelijkertijd uitnodigt dan ontvangt elke deelnemer apart een e-mail. Deelnemers kunnen elkaars mailadres niet zien bij deze e-mail.
Beveiligd bericht versturen
  • Als je een groepsbericht wil sturen waarbij de deelnemers wel elkaars reacties kunnen lezen: klik in de workshop op 'Opties' vervolgens onder 'Verstuur e-mail' > 'Beveiligd bericht'.
  • Als je een groepsbericht wil sturen waarbij de deelnemers niet elkaars reacties kunnen lezen: klik in de workshop op 'Opties' vervolgens onder 'Verstuur e-mail' > "Beveiligd bulk bericht".
  1. Voer het onderwerp in en stel het bericht op.
  2. Klik op "Verstuur met pincode" of klik op het pijltje naast de knop "Verstuur met pincode" om het bericht zonder pincode te sturen.

Nog hulp nodig? Contact Contact