Hoe kunnen ouders beiden een akkoordverklaring tekenen voor de behandeling van hun kind?

Als ouders beiden een akkoordverklaring dienen te ondertekenen voor de behandeling van hun kind, dan kun je hiervoor de instructie volgen die hieronder staat. 

Eerst dien je beide ouders toe te voegen aan MijnDiAd als contact (of cliënt indien van toepassing). Dit stelt je vervolgens in staat de ouders te koppelen aan het dossier van het kind, door hen als relatie aan het dossier toe te voegen. Een uitgebreide uitleg hoe je deze relaties kunt toevoegen en de verdere werking van deze functie vind je hier: Relaties in cliëntdossier.  

Bij het koppelen van de ouders aan het dossier van het kind kun je per ouder bepalen welke e-mails deze dient te ontvangen. Ook kun je aangeven of deze ouder akkoord dient te gaan met akkoordverklaringen.

Bij het toevoegen van de ouder als relatie wordt de ouder direct uitgenodigd voor de gelesecteerde akkoordverklaringen wanneer je op Opslaan klikt. Wil je later de ouder nog uitnodigen voor het ondertekenen van een verklaring? Dan kun je in het dossier van het kind bij Relaties bij de betreffende ouder op 'Wijzig' klikken. Selecteer dan de betreffende verklaring en klik op 'Opslaan'.

Indien je 'Akkoordverklaring' > 'Verstuur e-mail' vanuit het dossier gebruikt, gaat de mail naar het e-mailadres dat in het dossier staat. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken indien het kind zelf ook een akkoordverklaring dient te ondertekenen.

Nog hulp nodig? Contact Contact