Trajecten / herhalende consulten instellen

Trajecten kunnen gebruikt worden om eenvoudig meerdere consulten of meerdaagse workshops te plannen. Trajecten zijn ook geschikt om bijvoorbeeld een vast herhalend consult met een cliënt te kunnen plannen.

Voor trajecten kan gewerkt worden met een totaalprijs of met een prijs per consult.

Trajecten instellen

  1. Ga naar 'Instellingen' --> 'Algemeen' --> 'Afspraaktypes / Trajecten' --> tab 'Trajecten'.
  2. Klik op '+ Traject toevoegen'.
  3. Geef het traject een naam, in dit voorbeeld is het een traject van 4 sessies met een totaalprijs.
  4. Indien je een totaalprijs rekent voor het traject: vink 'Gebruik een totaalprijs voor dit traject' aan. Als je ook de prijs per consult wilt vermelden op de factuur dan vink je onderaan 'Toon prijs per consult op factuur' aan. Als je het traject per consult factureert, laat dan 'Gebruik een totaalprijs voor dit traject' uitgevinkt staan. Indien je helemaal geen kosten in rekening brengt voor het traject vervang dan 'Factureren met MijnDiAd' voor 'Gratis traject'. 


  5. Klik op 'Volgende'. 
  6. Selecteer het afspraaktype voor het eerste consult in het traject.
  7. Je kunt nu het schema voor dit traject aanmaken via de knop 'Toevoegen'.
  8. Maak via de knop '+Toevoegen' het hele traject aan (alle afspraken die onderdeel uitmaken van het traject) en klik op 'Opslaan' als je klaar bent. Indien je geen vaste frequentie gebruikt, stel dan bijvoorbeeld steeds 1 week in als interval, bij het plannen van het traject bij de cliënt kan hier altijd van afgeweken worden.
  9. Sla het traject op met 'Opslaan'.


Hoe je deze trajecten inplant en uiteindelijk factureert lees je in dit artikel: Trajecten en herhalende consulten plannen en factureren


Berekening consulturen

Berekening van de consulturen bij het gebruik van deze functie:

  • Zonder totaalprijs: De consulturen worden meegeteld in de maand dat de factuur gemaakt wordt.
  • Bij een totaalprijs of 'Op een andere manier factureren': de consulten binnen het traject worden als consulturen berekend in de maand dat ze gepland zijn.

Nog hulp nodig? Contact Contact