Kosten toevoegen

In MijnDiAd kun je de praktijkkosten bijhouden. Het is tevens mogelijk om het bonnetje/de factuur te koppelen aan een kostenboeking. 

Kosten toevoegen

  1. Klik in het linkermenu op Financieel --> Kosten.
  2. Klik vervolgens op de knop 'Kosten toevoegen'.
  3. Voer vervolgens de datum van de factuur, het bedrag en eventueel in rekening gebrachte BTW in.
  4. Zijn de kosten al betaald? Vink dan 'Betaald?' aan en voer de datum van betaling inclusief de betalingsmethode in.
  5. Koppel de kosten aan een crediteur. Staat de crediteur nog niet in MijnDiAd? Voeg de crediteur dan toe door te klikken op de '+'. 
  6. Wijs de kosten toe aan een categorie. 
  7. Voeg eventueel een factuurnummer en omschrijving toe. 
  8. Tot slot kun je het bonnetje of factuur toevoegen aan deze kosten. Sleep de factuur/het bonnetje naar het vak of klik in het vak om het bestand te uploaden. Als je MijnDiAd op je telefoon gebruikt kun je vanuit hier ook direct een foto maken van het bonnetje en deze uploaden. Klik dan in het vak en kies voor de optie 'Maak foto'. Maak de foto en kies vervolgens voor 'Gebruik foto' om deze te uploaden. 
  9. Klik op 'Opslaan' om de kosten toe te voegen.

Betaling later registreren

Als de kosten nog niet zijn voldaan op het moment van het toevoegen dan kun je de betaling op een later moment nog toevoegen. Dit doe je als volgt:

  1. Ga via de linker menu naar Financieel --> Kosten.
  2. Klik achter de kosten waar je een betaling aan wilt toevoegen op 'Wijzig'.
  3. Vink 'Betaald?' aan een voer datum van betaling en betaalwijze op. 
  4. Bevestig met 'Opslaan'. 

Kostenboekingen via banktransacties

Tevens kun je bij het verwerken van je banktransacties afschrijvingen koppelen aan kosten of kosten aanmaken. Meer informatie daarover vind je in dit artikel: Banktransacties verwerken onder het kopje 'Afschrijvingen verwerken'. 

Kosten toevoegen als je gebruik maakt van een boekhoudkoppeling

Is MijnDiAd gekoppeld aan je boekhoudprogramma? Dan is de optie 'Kosten toevoegen' niet meer beschikbaar. In dit geval dien je de kosten rechtstreeks in je gekoppelde boekhoudprogramma in te voeren.

Facturen van MijnDiAd

Wil je de facturen van je MijnDiAd abonnement toevoegen aan je kosten? Je kan de facturen die wij maandelijks naar jou sturen terug vinden in je account. Ga daarvoor naar Instellingen --> Algemeen --> Abonnement / Modules --> Facturen.

Nog hulp nodig? Contact Contact