Op welke manier kan ik de gegevens voor de omzetbelasting (BTW) in MijnDiAd opvragen?

Als je alle gegevens voor een kwartaal hebt bijgewerkt, kan MijnDiAd je een indicatie geven voor de omzetbelasting (per kwartaal).

LET OP: De gegevens in MijnDiAd zijn indicatief, we raden je daarom altijd aan de aangifte samen met een boekhouder te controleren en aan te vullen. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de gegevens die je invult bij de Belastingdienst.

Opvragen BTW indicatie

  1. Zorg ervoor dat alle uitgaande facturen en betalingen t/m het kwartaal waar je aangifte over wilt doen zijn bijgewerkt.
  2. Zorg ervoor dat alle kosten in het onderdeel Kosten zijn bijgewerkt.
  3. Klik vervolgens links in het menu op Financieel > BTW indicatie
  4. Selecteer het juiste Kwartaal en Jaar waarover je aangifte wilt doen
  5. Je ziet een indicatie van de omzetbelasting die je moet betalen of terugkrijgt.

Mocht je willen zien waar deze bedragen vandaan komen, dan kun je een export maken van de facturen, betalingen en kosten. Zie voor de uitleg hierover: Hoe kan ik gegevens exporteren

Boekhoudkoppeling

Voor uitgebreidere mogelijkheden m.b.t. de BTW aangifte adviseren we een gekoppeld boekhoudprogramma te gebruiken. Klik hier voor meer informatie over de koppelingen die MijnDiAd ondersteunt.

BTW indicatie niet zichtbaar?

In de volgende gevallen is de optie 'BTW indicatie' niet zichtbaar in het menu:

  1. Je omgeving staat ingesteld op 'Volledig BTW vrijgesteld'. Deze instelling staat onder Instellingen --> Financieel --> Facturatie / Betalingen --> tab Algemeen.
  2. Je hebt MijnDiAd gekoppeld aan een boekhoudprogramma. Gebruik in dit geval het boekhoudprogramma voor de BTW aangifte.

Nog hulp nodig? Contact Contact