Algemene werking van de praktijkagenda

In dit artikel leggen we de algemene werking van de praktijkagenda uit.

Weergaves

Er is een dag, week en maandweergave in de agenda beschikbaar. Voor dagelijks gebruik adviseren we de weekweergave te gebruiken. Op grote schermen is er daarnaast een lijstweergave beschikbaar. Hiermee kan o.a. gezocht worden in de agenda.

De lijstweergave open je via het linkermenu Agenda -> Lijstweergave.

Snel naar een andere datum

Klik linksboven op de maand en het weeknummer om snel naar een andere week te navigeren.

Afspraken plannen

In MijnDiAd kun je een afspraak inplannen door te klikken op desbetreffende dag en tijdstip van de afspraak. Vervolgens heb je de keuze uit verschillende soorten afspraken: een consult, een workshop een overige afspraak of een roosterblok. Onderstaand wordt het verschil uitgelegd tussen deze type afspraken en vind je telkens een link naar het helpartikel met aanvullende uitleg.

  • Consult: dit type afspraak is geschikt voor de reguliere één-op-één behandelingen tussen jou en je cliënt. Hoe je dit type afspraak inplant lees je hier: Hoe kan ik een consult inplannen?
  • Overig: een overige afspraak kun je gebruiken om bijvoorbeeld een privé afspraak in je agenda te zetten of de tijd voor scholing of administratie te registreren. Hoe je dit type afspraak inplant lees je hier: Hoe kan ik een overige of privé afspraak inplannen?
  • Workshop: dit type afspraak is geschikt voor workshops, trainingen of groepsbehandelingen. Hoe je dit type afspraak inplant lees je hier: Workshop, groep en training plannen en beheren
  • Rooster: dit type afspraak is geschikt om een bepaald roosterblok beschikbaar te maken voor het reserveren van online afspraken. Hoe je dit type afspraak inplant lees je in het volgende artikel onder het kopje 'Rooster aanmaken': Online afspraken plannen instellen

Opties

Via Opties kunnen de volgende instellingen worden aangepast.

  1. Wel of niet tonen van het rooster.
  2. Wel of niet tonen van de Overige afspraken.
  3. Wel of niet tonen van de gekoppelde privé-agenda's.
  4. Optie om de privé-agenda's te vernieuwen. De afspraken in de privé-agenda's worden dan opnieuw opgehaald.
  5. Exporteren van consulten of workshops naar een CSV-bestand (te openen in Excel).
  6. Weergave instellingen. Deze gelden voor alle gebruikers. Hiermee kunnen de volgende opties worden ingesteld:

Zoeken in de agenda

  1. Open Agenda -> Lijstweergave
  2. Selecteer het gewenste datumbereik en voer vervolgens in het zoekveld de zoekterm in. Er kan gezocht worden op:
  • Naam van cliënt
  • Datum
  • Naam van behandelaar
  • Inhoud rapportage
  • Afspraaktype

Werken met meerdere behandelaren

Werken met meerdere zorgverleners is heel eenvoudig. Ga naar Instellingen --> Algemeen --> Gebruikers en voeg de behandelaren toe. In de agenda krijg je dan vanzelf een filter-optie om de agenda per behandelaar te filteren of de agenda op te splitsen per behandelaar.

Werken met meerdere locaties / behandelruimtes

Ook dit is mogelijk met de MijnDiAd agenda. Zie voor de uitleg het volgende artikel: Hoe kan ik met meerdere locaties werken?

Nog hulp nodig? Contact Contact