Traject vooraf factureren met een factuur per consult voor de zorgverzekering

Zorgverzekeraars vergoeden de factuur van cliënten vaak niet als de factuurdatum voor de behandeldatum ligt. Als zorgprofessional wil je wel graag dat het traject vooraf betaald wordt. Om dit op te lossen is het mogelijk om in MijnDiAd een voucher te verkopen aan de client en deze voucher in te zetten als betaalmiddel bij de consulten in het traject.


Stel je hebt een traject van 6 behandelingen voor 70,- euro. De prijs van dit traject is 6 * 70 = 420,- euro. We beginnen eerst met het aanmaken van het afspraaktype. Zie hiervoor Hoe kan ik de juiste afspraaktypen instellen?

Afspraaktype aanmaken

Zorg bij het aanmaken van het afspraaktype dat de prijs overeenkomt met de prijs van één consult. In dit voorbeeld is dat 70,- euro.

Traject aanmaken

Na het aanmaken van het afspraaktype gaan we het traject aanmaken. Zie hiervoor Trajecten / herhalende consulten instellen

  • Vink bij dit traject de optie uit om een totaalprijs te gebruiken. Door deze optie uit te zetten is het mogelijk om per consult een factuur te maken.
  • Maak een schema aan met het aantal consulten dat overeenkomt met het aantal behandelingen. In dit voorbeeld is dat 6 behandelingen.

Voucher aanmaken

Na het aanmaken van het afspraaktype en traject gaan we een voucher aanmaken die gebruikt wordt om vooraf te factureren. Zie hiervoor Tegoedbonnen / Cadeaukaarten

  • Als voucher kiezen we het type 'Tegoedbon'
  • Voor de totaalprijs vullen we het totaal bedrag in van het hele traject. In dit voorbeeld is dat 6 * 70 = 420,- euro

Traject plannen en voucher factureren

Alles in nu ingesteld en we kunnen beginnen om een traject te gaan plannen voor de cliënt. Zie hiervoor Trajecten en herhalende consulten plannen en factureren

Na het plannen van het traject wil je dat deze betaald gaat worden door de cliënt. Hiervoor gaan we de net aangemaakte voucher gebruiken. Zie hiervoor Tegoedbonnen / Cadeaukaarten -> Tegoedbon verkopen.

Na het maken van de factuur gaan we de code van de tegoedbon gebruiken om deze aan de cliënt te koppelen.

  • Open hiervoor het net aangemaakte traject.
  • Vink 'Voucher toevoegen' aan
  • Klik op de + om een code te verzilveren
  • Vul de code in en klik op 'Verzilver code'

Je kunt deze voucher nu bij ieder consult van het traject toevoegen en gebruiken om de factuur voor de zorgverzekering te maken. Door de factuur van de voucher heb jij als professional vooraf betaald gekregen en door het inzetten van de voucher tijdens het traject kun je per consult een losse factuur maken voor de cliënt/zorgverzekering.

Nog hulp nodig? Contact Contact