Betalingen op facturen verwerken

Het registreren van een betaling op een omzetfactuur kan op verschillende manieren:

1. Facturatie overzicht

  1. Ga naar Facturatie —> Overzicht. Zoek hier de betreffende factuur op en klik op Tonen. 
  2. Klik vervolgens op 'Betaling toevoegen' en voer de gegevens van de betaling in.
  3. Klik vervolgens op 'Opslaan' om de betaling te registreren.
  4. Vink eventueel 'Bedankt voor uw betaling' aan wanneer je een betalingsbevestiging wilt sturen naar de cliënt.  

2. Direct na het consult

Indien een consult direct betaald wordt (bijvoorbeeld contant of door te pinnen) kan de betaling direct in het consultscherm geregistreerd worden. Zie voor meer info: Hoe kan ik een factuur maken die reeds betaald is?

3. iDEAL betalingen

Indien je cliënten de optie biedt om met iDEAL te betalen, wordt de betaling automatisch in MijnDiAd verwerkt. Zie voor meer info over het instellen: iDEAL-betalingen

Nadat je iDEAL geactiveerd hebt krijg je ook de volgende opties:

  1. In de factuur-mail kan een link worden toegevoegd waarmee de cliënt direct kan betalen. Daarnaast kun je het in factuursjabloon een QR-code toevoegen aan de betalingszin. De cliënt kan de de factuur dan betalen door het scannen van de QR-code.
  2. Cliënten direct laten betalen middels een QR-code. Nadat je het consult gefactureerd hebt, klik je op de knop 'Betaal direct' --> 'Toon QR'. Laat je cliënt de QR-code scannen met de camera app of een QR-app (niet de bank app). De cliënt kan nu direct betalen via iDEAL.
  3. Cliënten laten betalen via een SMS bericht. Klik op de knop 'Betaal direct' --> 'Verstuur betaalverzoek'. Je kunt nu een SMS sturen waarmee de cliënt de factuur direct kan betalen.

  4. Automatische incasso van facturen

Indien je gebruikt maakt van de koppeling met Mollie dan kun je een factuur bij het aanmaken ook automatisch laten incasseren. Zie voor meer info: Factuur automatisch incasseren.

4. Banktransacties

In het onderdeel 'Banktransacties' (te vinden via Financieel --> Kas en bank) kunnen de banktransacties verwerkt worden. Hiermee kunnen de betalingen die op je rekening zijn overgeboekt direct verwerkt worden tot een betaling op de factuur. Zie voor meer info: Banktransacties verwerken

Let op: deze optie alleen beschikbaar als je geen boekhoudkoppeling gebruikt. Als je gebruik maakt van een boekhoudkoppeling, dan hoef je de banktransacties alleen in je gekoppelde boekhoudprogramma te verwerken.

Nog hulp nodig? Contact Contact