iDEAL betalingen / Mollie koppeling

Je kunt jouw cliënten eenvoudig via iDEAL laten betalen. Hiervoor maken we gebruik van betaalprovider Mollie. Belgische klanten kunnen gebruik maken van Bancontact.

Het voordeel van iDEAL betalingen is dat je het erg makkelijk maakt voor de cliënt om te betalen. Ook wordt de betaling automatisch in MijnDiAd verwerkt. 

Voorwaarden en kosten om iDEAL te gebruiken

  1. Je dient een account aan te maken bij Mollie. Hiervoor heb je een zakelijke rekening nodig en een KvK-nummer.
  2. De kosten voor de koppeling tussen MijnDiAd en Mollie bedragen € 0,12 excl. BTW per iDEAL transactie. De kosten bij Mollie (voor iDEAL betalingen) bedragen momenteel € 0,29 per transactie.
  3. Het tarief per iDEAL-transactie komt hiermee op totaal € 0,41 excl. BTW.

Stappen om iDEAL te activeren

  1. Klik hier om een Mollie account aan te maken Mollie. Je hebt hiervoor een zakelijke rekening en KVK-nummer nodig.
  2. Ga in MijnDiAd naar Instellingen > Facturatie / Betalingen en klik op de tab "Cliënten laten betalen met iDEAL".
  3. Klik op de knop 'Connect via Mollie'. Log in op je Mollie account en klik op "Toegang geven". Hiermee wordt de koppeling tussen MijnDiAd en Mollie gemaakt. 

  4. Ga in MijnDiAd naar Instellingen > Sjablonen > E-mail sjablonen.
  5. Klik op "Wijzig" achter de e-mailsjablonen "Factuur mail" en "Factuur herinneringsmail". En voeg in het e-mailsjabloon "Factuur mail"en "Factuur herinneringsmail" [link naar ideal] toe. Deze vind je onder de knop "+ Gegevens invoegen". Doe dit eventueel ook nog bij "Tweede factuur herinnering" en "Derde factuur herinnering". Zie voor meer info over het instellen van e-mailsjablonen: E-mailsjablonen instellen.

  6. Het veld [link naar ideal] wordt bij het versturen van de mail automatisch omgezet in de zin: "Klik hier om met iDEAL te betalen".
  7. Klik op "Opslaan".

De cliënt ontvangt bij het versturen van een factuur vanaf nu een iDEAL betaallink in de mail, waarmee de factuur direct betaald kan worden. Na betaling via iDEAL krijgt de factuur in MijnDiAd automatisch de status "Betaald". 

Het bedrag staat vervolgens bij Mollie. Je kunt bij Mollie instellen hoe vaak je wilt dat de bedragen uitbetaald worden.

Uitbetalingen verwerken

Als je gebruikmaakt van de banktransacties in MijnDiAd, dan zal de uitbetaling van Mollie hier ook als bijschrijving (met inhouding van de kosten voor Mollie) zichtbaar zijn. Omdat de betalingen reeds automatisch op de facturen in MijnDiAd zijn verwerkt, kunnen deze transacties genegeerd worden. Dit doe je door op "Meer opties" > "Negeer" te klikken.

Van Mollie krijg je facturen over de kosten voor het gebruik van Mollie. Deze kun je via Financieel > Kosten > "Kosten toevoegen" invoeren als praktijkkosten.

Nog hulp nodig? Contact Contact